Bănci și Asigurări

Competiţia Open Banking Hackathon-Ediţia CEE Online va avea loc în perioada 17 - 20 septembrie

Competiţia Open Banking Hackathon-Ediţia CEE Online va...

Autor: Mircea Nica

15.09.2020, 00:00 115

Open Banking Hackathon - Ediţia CEE Online, competiţie online care reuneşte atât companii, cât şi bănci, pentru a dezvolta aplicaţii cu valoare adăugată pe platforma Open Banking, va avea loc în perioada 17 - 20 septembrie, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Alpha Bank. 

Un număr impresionant de 10 instituţii bancare din întreaga Europă Centrală şi de Est, care în mod uzual nu se regăsesc împreună la evenimente, s-au alăturat pentru a vedea direct inovaţia fintech şi a evalua proiectele echipelor.

Peste 40 de echipe fintech din 10 ţări s-au înscris deja pentru a ajunge în marea finală, ce va fi susţinută online pe 20 septembrie, într-un mare eveniment de gală“, a transmis Cosmin Cosma, CEO-ul Finqware, iniţiatorul evenimentului.

Competitia online ce va dura 4 zile va provoca echipe din 10 ţări - Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă şi Grecia) să construiască aplicaţii cu valoare adăugată pe platforma deja testată de agregare de date Open Banking pusă la dispoziţie de Finqware.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Google şi Asseco SEE, dar competiţia va fi susţinută şi de BCR, Alpha Bank, Raiffeisen Bank, First Bank, BNR, firma de avocatură CMS, FintechOS şi Ernst & Young. Peste 40 de echipe din regiune sunt deja în cursa de a ajunge în etapa finală, unde cele mai bune 8 proiecte vor fi prezente în faţa unui juriu, în cadrul finalei online Demo Night care va avea loc pe 20 septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO