Bănci și Asigurări

Competiţia bancherilor autohtoni cu expaţii: cinci români dintr-un total de şapte membri în directoratul UniCredit Ţiriac Bank

Sursa foto: Silviu Matei

Sursa foto: Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

20.03.2014, 00:03 1282

Directoratul UniCredit Ţiriac Bank a ajuns să numere cinci membri români dintr-un total de şapte după ce Mihaela Lupu a primit autorizaţia de la BNR pentru a exercita funcţia de vicepreşedinte executiv pe financiar (CFO). În acelaşi timp, UniCredit devine una dintre puţinele bănci mari cu trei femei în echipa de top management - Mihaela Lupu, Daniela Bodîrcă, vicepreşedinte executiv pe risc şi Alina Drăgan, vicepreşedinte executiv pe resurse umane.

De multe ori, poziţia de vicepreşedinte pe financiar în bănci este rezervată bărbaţilor, însă lucrurile se mai schimbă. Şi BCR a nominalizat pentru postul de CFO o femeie, pe Adriana Jankovicova din Slovenia, care încă aşteaptă autorizaţia de la BNR. De asemenea, ING Bank are trei femei în comitetul executiv: Maria Cristina Matei - retail, Mihaela Bîtu - corporate şi Manuela Dragomir - HR. La UniCredit poziţia de vicepreşedinte pe financiar a fost deţinută timp de şase ani de bulgarul Stanislav Georgiev, care a plecat vara trecută.

WikiZF: Profilul companiei UniCredit Ţiriac Bank

Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii, este cel mai longeviv din echipa de conducere, el fiind responsabil de afacerile UniCredit în România începând din 2005. Al cincilea român din echipa de conducere a UniCredit este Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte pe divizia global banking services.

Dintre celelalte bănci mari cu acţionari străini, BCR are doi români în conducere, din şapte posturi - Sergiu Manea (cu statut de expat însă) şi Paul Ursăciuc, la BRD sunt patru din şapte - Petre Bunescu, Claudiu Cercel, Gabriela Gavrilescu şi Gheorghe Marinel, iar la Raiffeisen trei din şapte - Cristian Sporiş, Mircea Busuioceanu şi Bogdan Popa.

 Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO