Bănci și Asigurări

Companiile din România ale VIG au raportat o creştere de 37,3% a primelor în S1

Companiile din România ale VIG au raportat o creştere...

Autor: Roxana Rosu

23.08.2016, 10:10 216

"VIG a raportat rezultate bune pe piaţa asigurărilor din România, care timp de mai mulţi ani a fost o piaţă dificilă. Companiile din România ale grupului au raportat o creştere remarcabilă a primelor, de 37,3% în prima jumătate a anului 2016. Acest lucru s-a datorat în principal segmentului asigurărilor auto, care în prezent se îndreaptă într-o direcţie bună", se precizează în raport.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, VIG a semnat la începutul lunii august un acord de preluare a filialei AXA în România, compania AXA Life (tranzacţie supusă acordului autorităţilor), făcând astfel încă un pas în consolidarea poziţiei de lider de piaţă. Astfel, pe piaţa din România, grupul VIG include BCR Viaţă, Asirom, Omniasig şi AXA Life Insurance SA.

La nivel de grup, VIG a generat prime de 4,9 miliarde euro, în creştere uşoară cu 0,4% faţă de primul semestru al anului trecut. Profitul înainte de impozitare a fost de 201,3 milioane euro, în scădere cu 17%.

"Am anunţat o ţintă de dublare a profitului realizat anul trecut, până la 400 milioane euro şi rezultatele noastre semestriale confirmă că suntem pe traiectoria preconizată pentru a atinge acest obiectiv, deşi contextul caracterizat de dobânzi scăzute nu s-a schimbat şi continuă să aibă un efect negativ asupra rezultatelor noastre financiare", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Rezultatul financiar a fost de 449,5 milioane euro (-13,2%).

Investiţiile Grupului, inclusiv numerarul si echivalentele de numerar, au însumat 32,3 miliarde euro (+3,2%).

Pe cele patru pieţe pe care este prezent, VIG a continuat procesul de a atinge o cotă de minim 10%. Astfel, cu excepţia Poloniei unde, printre altele, reducerea în continuare a portofoliului de poliţe de asigurări de viaţă pe termen scurt cu achitare la scadenţă a pus presiune negativă pe volumul primelor, Ungaria (creştere a primelor cu 15,4%), Croaţia (+6,2%) şi Serbia (+12,1%) au fost pe plus.

În luna iulie, Standard & Poor's a reconfirmat ratingul A+ cu perspectiva stabilă acordat VIG. Indicele de solvabilitate (conform Solvency II) la nivelul grupului VIG listat a fost de 196% la sfârşitul anului 2015.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO