Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări din România păstrează mai puţin risc. Primele cedate în reasigurare au ajuns la maximul ultimilor şapte ani: 40% din banii încasaţi din poliţe în 2015 au mers la reasigurători

Companiile de asigurări din România păstrează mai...

Autor: Anelis Baciu

12.04.2016, 19:45 195

Companiile de asigurări generale reţin tot mai puţin din riscurile preluate pe piaţa românească şi aleg să-şi protejeze businessurile mai mult, ceea ce face ca în ultima perioadă să se observe o creştere sem­ni­ficativă a primelor cedate în reasigurare.

Anul trecut, asigurătorii care vând poliţe generale au cedat către reasigurători prime subscrise de circa 2,4 mld. lei (539 mil. euro), cu o treime peste nivelul din 2014. Asigu­ră­torii au ajuns anul trecut să cedeze în rea­si­gurare aproape 40% din sumele încasate din poliţele locale şi riscurile aferente acestora.

Valoarea primelor cedate lăsate în grijă companiilor de reasigurare internaţionale şi ponderea acestora în total prime subscrise a atins astfel maximul ultimilor şapte ani.

Spre comparaţie, în 2008, cu un an înainte de declanşarea crizei financiare pe plan local, companiile de asigurări păstrau mai mult risc şi transferau la reasigurători doar 25% din primele subscrise anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO