Bănci și Asigurări

Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România

Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România

Autor: Ciprian Botea

19.05.2015, 00:06 1070
Commerzbank, a doua bancă germană în funcţie de activele deţinute, a scos la vânzare mai multe credite performante acordate pe segmentul de real-estate în ţările din Europa Centrală şi de Est, pe listă fiind şi împrumuturi contractate de dezvoltatorii unor centre comerciale din România, potrivit unor surse din piaţă.
 
Creditele sunt acordate de divizia de finan­ţări imobiliare a băncii germane, Eurohypo, care a finanţat pe piaţa locală companiile Iulius Group,  deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu din Iaşi, şi Anchor Group, un dezvoltator cu acţionariat turc. Das­călu este dezvoltatorul mallurilor Iulius din Iaşi, Cluj şi Timişoara, în timp ce Anchor deţine mallurile Plaza Româ­nia şi Bucureşti Mall.
 
Potrivit datelor  de la arhiva de garanţii imobiliare, nemţii de la Euro­hypo au acordat un credit de peste 300 milioane de euro pentru dezvoltarea Iulius Mall Cluj, o sumă similară fiind acordată şi pentru Iulius Mall Timişoara. Anchor Group are un credit de peste 200 milioane de euro de la Eurohypo, debitor în acelaşi contract fiind şi Plaza Mall Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO