Bănci și Asigurări

Commerzbank va anunţa mai multe concedieri şi închideri de filiale în luna august

Commerzbank va anunţa mai multe concedieri şi...

Autor: Mircea Nica

18.06.2020, 00:00 216

Commerzbank va anunţa mai multe închideri de filiale şi reduceri de locuri de muncă în momentul în care va face revizuirea strategiei în luna august, a declarat recent un membru al consiliului de supraveghere al băncii, conform Reuters. 

Ştefan Wittmann, care reprezintă forţa de muncă în cadrul consiliului de supraveghere şi este un oficial la uniunea germană Verdi, a criticat şi cererile investitorului principal Cerberus pentru locuri în consiliul de supraveghere şi alte modificări la Commerzbank, prezentate săptămâna trecută. Cerberus doreşte două locuri în consiliul băncii, precum şi reduceri de costuri şi o schimbare de strategie la a doua cea mai mare bancă din Germania. Commerzbank a respins deja cererea de locuri pentru consiliu.

Commerzbank, care anul trecut a anunţat că intenţionează să reducă mii de locuri de muncă, este în prezent în proces de identificare a mai multor reduceri de costuri şi va anunţa planuri atunci când va lansa câştigurile trimestrului doi în august. Anul trecut reprezentanţii băncii au declarat că vor reduce numărul de sucursale la aproximativ 800 de la 1.000.

Aceştia au mai spus că va reduce 4.300 de locuri de muncă în unele locuri, dar că va adăuga 2.000 de locuri de muncă în zone strategice. Creditorul german Commerzbank a înregistrat pierderi peste aşteptări în primul trimestru, întrucât criza actuală a adus o lovitură de circa 500 mil. euro în câştigurile băncii, potrivit FT.

Nemţii au raportat pierderi operaţionale de 277 mil. euro, în comparaţie cu un profit de 246 mil. euro, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea riscurilor de credit generată de situaţia de criză s-a concretizat într-o lovitură de 479 mil.  euro în bilanţul băncii, conform Commerzbank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO