Bănci și Asigurări

Commerzbank: Incertitudinea va împiedica leul să recupereze pierderile legate de suspendarea preşedintelui

Commerzbank: Incertitudinea va împiedica leul să recupereze pierderile legate de suspendarea preşedintelui

Foto Octav Ganea

Autor: Marius Oncu

09.07.2012, 00:02 297

Incertitudinea, mai ales legată de criza din zona euro, va împiedica leul să recupereze după referendum în totalitate pierderile înregistrate în contextul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, iar cursul va rămâne la circa 4,5 lei pe euro până la sfârşitul anului, potrivit analiştilor băncii germane Commerzbank. Cursul ar putea înregistra o corecţie uşoară după referendum, similară celei consemnate după răsturnarea surprinzătoare a Guvernului la sfârşitul lunii aprilie.

"Considerăm că există spaţiu pentru o coborâre a leului la circa 4,5 lei, întrucât consider că pieţele reacţionează prea puternic la fel (ca la schimbarea Guvernului, n.r.). Incertitudinea, mai ales legată de criza din zona euro, ar trebui să împiedice leul să recupereze în totalitate pierderile din ultimele zile, iar cursul va rămâne probabil aproape de 4,5 lei pe euro până la sfârşitul anului", afirmă analistul Thu Lan Nguyen de la Commerzbank.

Atât pentru curs, cât şi pentru randamentul obligaţiunilor statului, continuarea programului cu FMI este esenţială, adaugă analistul. Dacă se poate reuşi aşa ceva, pieţele financiare se vor calma într-o oarecare măsură. Analistul consideră însă îngrijorătoare percepţia că Guvernul preia controlul asupra Justiţiei, situaţie care ar putea atrage critici ale instituţiilor internaţionale care asigură programul preventiv al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO