Bănci și Asigurări

Comitetul Naţional pentru Macroprudenţialitate, alcătuit de BNR, ASF şi membri ai Guvernului, anunţă că a identificat ” soluţii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114, cu respectarea legislaţiei în vigoare”

Comitetul Naţional pentru Macroprudenţialitate,...

Autor: Roxana Rosu

18.02.2019, 16:15 1215

Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), din care fac parte reprezentanţi BNR, ASF şi ai Guvernului, a anunţat în urma şedinţei de astăzi că a identificat soluţii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislaţiei actuale.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate concluziile grupului inter-instituţional format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Băncii Naţionale a României referitoare la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene (OUG 114/2018).

”În baza materialului prezentat, CNSM a identificat soluţii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislaţiei in vigoare”, arată un comunicat al CNSM.

Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Preşedintele Con­si­liu­lui CNSM este Mugur Isă­res­cu, guvernatorul BNR. Din partea BNR, ală­turi de Isă­rescu, din Con­siliu mai fac parte Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, şi Liviu Voinea, vice­guver­na­tor şi coordonator al activităţii de stabilitate financiară.

Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară, supra­veghe­torul pieţelor de asi­gurări, pensii private şi de capital, are doi repre­zen­tanţi în Consiliul General al CNSM, respectiv pe pre­şe­din­tele Leonardo Badea şi pe prim-vice­preşe­dintele Doina Dascălu.

Trei reprezentanţi, la fel ca BNR, are şi Ministerul de Finanţe, respectiv Eugen Teodorovici, ministru de Finanţe, Attila György, secretar de stat responsabil cu co­or­donarea promovării cadrului legal aferent pieţelor financiare, şi Tiberiu Mavrodin, secretar de stat responsabil cu co­or­donarea managementului trezo­re­riei şi datoriei publice.

De asemenea, Directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, Petre Tulin, participă la şedinţele Consiliului general, fără drept de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO