Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Retragerile de numerar de la ghişeele băncilor mari au comisioane ce pot ajunge la 0,5%-2%, în funcţie de plafoanele sumelor retrase

Comisionul zilei. Retragerile de numerar de la ghişeele...

Autor: Mircea Nica

09.09.2021, 19:00 779

♦ Pe de altă parte, comisioanele la retragerile de numerar cu cardul de la bancomatele proprii ale unor bănci pot ajunge, în anumite condiţii, la 0.

Cele mai mari nouă bănci din România după active percep comisioane la retragerile de numerar de la ghişeul propriu în funcţie de sumele retrase, ajungând de la 0,5% până la 2%, potrivit datelor publicate în listele de taxe şi comisioane ale băncilor de pe site-urile lor.

ING Bank, a patra bancă la nivel local după active, a eliminat retragerile de numerar la ghişeul propriu încă din 2018, aducând în prim-plan un serviciu de self bank. Astfel, neavând un ghişeu de la care clienţii pot retrage numerar, clienţii ING pot retrage bani de la ghişeul altor bănci. În funcţie de criteriile pe care clienţii trebuie să le îndeplinească, precum virarea veniturilor la ING şi minimum o plată online pe lună, alta decât cea între propriile conturi, comisionul de retragere pentru clienţii ING de la ghişeul altor bănci, poate fi 0. Pentru a putea retrage numerar de la ghişeul altor bănci, clienţii merg cu cardul, spun suma pe care doresc să o retragă cash, se retrage prin POS de pe card şi apoi clienţii ridică banii în numerar după realizarea tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO