Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Comisionul de analiză a dosarului la creditul ipotecar în lei: în timp ce la unele bănci comisionul este 0, altele taxează cu până la 900 lei analiza dosarului

Comisionul zilei. Comisionul de analiză a dosarului la...

Autor: Mircea Nica

24.10.2021, 11:33 956

♦ În cazurile băncilor care percep comision de analiză a dosarului de credit imobiliar, tariful poate varia ♦ De exemplu, CEC Bank percepe un comision de analiză a dosarului de credit ipotecar de 500 de lei ♦ OTP Bank percepe comision de analiză a dosarului de credit imobiliar de până la 800 de lei.

Comisionul de analiză a dosarului de credit ipotecar poate ajunge la unele bănci până la 900 de lei, în timp ce alte instituţii bancare percep comision 0, potrivit listelor de taxe şi comisioane ale acestora.

De exemplu, Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, nu percepe comision la analiza dosarului de credit ipotecar. La polul opus, bănci precum ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank percep un comision de analiză a dosarului de credit ipotecar de 900 lei.

Cu toate acestea, există şi anumite condiţii în care o bancă poate să perceapă comision 0 la analiza dosarului, dacă clientul are venitul salarial într-un cont la banca respectivă, sau dacă creditul ipotecar este luat prin intermediul progra­mului Noua casă, cum este de exem­plu cazul BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO