Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Ce comisioane cer băncile pentru închirierea casetelor de valori? Sumele cerute sunt un procent din valoarea obiectelor depozitate sau o sumă minimă

Comisionul zilei. Ce comisioane cer băncile pentru...

Autor: Mircea Nica

19.09.2021, 10:04 4147

♦ În timp ce unele bănci oferă posibilitatea de a negocia suma pentru închirirerea casetelor de valori, altele cer un procent fix de la 0,04%, până la 1,5% din valoarea bunurilor sau o sumă minimă în funcţie de tipul casetei de valori sau de dimensiune.

Băncile care oferă posibilitatea de închiriere a unor casete de valori, unde clienţii îşi pot pune bunuri de valoare într-un loc sigur, vin cu comisioane alcătuite dintr-un procent fix din bunurile depozitate, care poate porni de la 0,04% şi poate ajunge la 1,5% sau o sumă minimă fixă care poate începe de 44 lei pe lună până la peste 500 lei pe lună, în funcţie de tipul casetei de valori sau dimensiune, potrivit informaţiilor obţinute din documentele privind taxele şi comisioanele băncilor.

Un exemplu de ofertă pentru închirierea unei casete de valori este cel al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, după active, care oferă acest serviciu pentru o sumă lunară de asigurare, care înseamnă 0,04% din valoarea declarată a bunurilor pe care clientul le va depozita (minimum 2 euro), la care se adaugă tariful fix. Acest tarif poate fi negociat cu reprezentanţii băncii şi depinde de la un client la altul. În acelaşi timp, pentru casetele cu valoare nedeclarată, prima lunară de asigurare este 5 euro, pe lângă tariful negociabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO