Bănci și Asigurări

Comisiile Camerei Deputaţilor dau undă verde Legii privind plafonarea dobânzilor

Comisiile reunite de economie, buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, un aviz favorabil pentru proiectul de lege care modifică Legea privind plafonarea dobânzilor.

Proiectul de lege avizat prevede completarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2011 privind dobânda legală renumeratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar.

Proiectul prevede plafonarea dobânzii anuale la 2,5 ori a dobânda legală, în cazul creditelor ipotecare şi imobiliare, cu o perioadă mai lungă de zece ani.

În cazul creditelor de consum, dobânda este plafonată, conform acestui proiect de act normativ, la 18% pe an. Acest nivel se aplică creditelor de sub zece ani şi care nu sunt garantate cu imobile. În plus, pentru creditele de sub 3.000 de euro, dobânda nu poate depăşi nivelul de 50%.

Pentru adoptarea acestui proiect de către Parlament, mai este nevoie de votul Camerei Deputaţilor.

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi s-au reunit marţi pentru a discuta proiectele a trei legi.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.