Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Comisia Europeană relaxează condiţiile de prudenţialitate pentru bănci, astfel încât acestea să susţină mai mult revenirea economică: Băncile pot acorda mai multe credite prin relaxarea condiţiilor de provizionare şi pot împrumuta mai mult guvernele

Comisia Europeană a iniţiat un pachet de măsuri pentru susţinerea revenirii economice a statelor membre UE, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, care a avut un impact sever asupra sectorului real, provocând probleme de lichiditate, perturbări ale lanţului de aprovizionare şi pierderi la nivelul companiilor, dar şi o creştere a şomajului sau o diminuare a veniturilor în rândul populaţiei.

“Modificările cuprinse în această propunere au ca obiectiv principal facilitarea şi încurajarea continuării creditării sectorului real (populaţie şi companii nefinanciare) pe perioada crizei, prin augmentarea capacităţii băncilor de a acorda credite şi a absorbi pierderile generate de pandemia de COVID-19, în principal prin reducerea constrângerilor şi a cerinţelor de fonduri propii, totodată menţinându-se rezilienţa sectorului bancar”, transmit reprezentanţii BNR.

Potrivit acestora, modificările propuse în acest pachet sunt complementare măsurilor care au fost deja luate de băncile centrale, inclusiv de Banca Naţională a României, şi care erau permise de flexibilitatea încorporată deja în cadrul prudenţial, spre exemplu cu privire la utilizarea de către bănci pe timpul unei crize a rezervelor de active lichide sau a amortizoarelor de capital.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.