Bănci și Asigurări

Clienţii UniCredit cu depozite de peste un milion de euro vor plăti pentru dobânzile negative

Jean-Pierre Mustier

Jean-Pierre Mustier

Autor: Mircea Nica

28.10.2019, 07:50 6717

Banca italiană UniCredit le va cere clienţilor să plătească pentru depozite mai mari de un milion de euro începând din anul 2020, în contextul în care dobânzile se situează sub zero în cea mai mare parte a Europei Occidentale, conform Financial Times. 

„Orice dobândă negativă va fi pasată clienţilor cu depozite mai mari de un milion de euro“, a declarat directorul general al UniCredit Jean-Pierre Mustier într-un interviu. Planul UniCredit de a taxa clienţii pentru dobânzile negative au fost confirmate, dar este încă neclar dacă se va aplica şi în România. Banca nu a oferit încă detalii privind acest aspect.  Băncile din zona euro şi din Elveţia au spus deja că dobânzile negative vor fi îndreptate către consumatorii individuali, inclusiv grupul bancar UBS, care plănuieşte să taxeze clienţii cu depozite bancare de peste 500.000 de euro. 

Dobânzile negative au ajuns destul de comune pentru clienţii din corporaţii. 

Comentariile directorului general Jean-Pierre Mustier sugerează o răspândire mai largă a dobânzilor degative la UniCredit, care este cea mai mare bancă din Italia în funcţie de active. Recent, directorul general al UniCredit a solicitat Băncii Centrale să îmbunătăţească „mecanismul de transmisie“ pentru a asigura creditorii că dobânzile negative vor fi înderptate către clienţii, astfel vor fi impulsionaţi să investească în loc să îşi ţină banii în bănci. 

„Trebuie să fie un mesaj de la autoritatea de reglementare cu o claritate mult mai mare privind dobânzile negative pentru a putea ajunge uşor la consumatorul final, cum ar fi businessurile“, a spus Jean-Pierre Mustier.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO