Bănci și Asigurări

Clienţii cu credite fac lobby la partidele politice

Autor: Liviu Chiru

11.10.2010, 23:15 20

O delegaţie a clienţilor mai multor bănci nemulţumiţi decondiţiile impuse la creditele în derulare au mers ieri la sediileprincipalelor partide parlamentare, cerându-le politicienilor săîşi exprime clar punctul de vedere faţă de Ordonanţa 50/2010, princare sunt reglementate împrumuturile pentru consumatori.

"Noi nu vrem favoritisme, ci să se respecte legea. Nu laintervenţiile pe diferite căi ale ARB (Asociaţia Română a Băncilor- n. red.) să fie amendată ordonanţa în defavoarea clienţilor. Amdorit să aflăm poziţia oficială a fiecărui partid politic, să ni sespună clar dacă vor sau nu să păstreze ordonanţa în formainiţială", a comentat pentru ZF Violeta Vasilioglu, unul dintreliderii grupului de clienţi ai BCR. Ea a făcut parte din delegaţiacare a mers ieri la sediile PDL, PC, PSD şi PNL.

Clienţii nemulţumiţi ai Volksbank, BCR, Raiffeisen, Bancpost,Alpha Bank şi RBS au recurs ieri la această mişcare, după ceComisia pentru Politici Economice din Camera Deputaţilor a adoptatmai multe amendamente la proiectul de lege privind Ordonanţa 50,deşi politicienii declaraseră iniţial că sunt pentru menţinereaformei propuse de guvern. Bancherii au cerut în mod constantintroducerea anumitor modificări în textul legii, prin care să lise permită în primul rând menţinerea costului credituluineschimbat, acest amendament fiind preluat de parlamentari. Senatuladoptase ordonanţa în forma propusă de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO