Bănci și Asigurări

Clienţii City Insurance, asigurător în faliment, pot primi despăgubiri de la FGA, de la finalul lunii noiembrie

♦ Pentru daunele avizate de City Insurance, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF şi pentru care City Insurance nu a deschis dosar de daună, FGA deschide dosar, la solicitarea scrisă a petentului.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ar urma să înceapă de la finalul lunii noiembrie plata despăgubirilor, din dispo­nibilităţile sale, pentru clienţii City Insurance, asigurător în procedură de faliment, potrivit informaţiilor din ghidul pentru consumatori publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Decizia ASF privind retragerea autoriza­ţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi cere­rea de deschidere a procedurii de faliment îm­potriva City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 27 septembrie 2021. Datorită modificărilor legislative recente, care au fost aprobate de guvern, FGA va putea înce­pe plata despăgubirilor din disponi­bili­tă­ţile sale în termen de 60 de zile de la data pu­bli­cării în Monitorul Oficial a deciziei ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.