Bănci și Asigurări

Clienţii City Insurance, asigurător în faliment, pot primi despăgubiri de la FGA, de la finalul lunii noiembrie

Clienţii City Insurance, asigurător în faliment, pot...

Autor: Mircea Nica

29.09.2021, 00:05 1970

♦ Pentru daunele avizate de City Insurance, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF şi pentru care City Insurance nu a deschis dosar de daună, FGA deschide dosar, la solicitarea scrisă a petentului.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ar urma să înceapă de la finalul lunii noiembrie plata despăgubirilor, din dispo­nibilităţile sale, pentru clienţii City Insurance, asigurător în procedură de faliment, potrivit informaţiilor din ghidul pentru consumatori publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Decizia ASF privind retragerea autoriza­ţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi cere­rea de deschidere a procedurii de faliment îm­potriva City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 27 septembrie 2021. Datorită modificărilor legislative recente, care au fost aprobate de guvern, FGA va putea înce­pe plata despăgubirilor din disponi­bili­tă­ţile sale în termen de 60 de zile de la data pu­bli­cării în Monitorul Oficial a deciziei ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO