Bănci și Asigurări

Clienţii Alpha Bank pot face plăţi direct cu telefonul mobil prin intermediul Apple Pay

Clienţii Alpha Bank pot face plăţi direct cu telefonul...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2020, 14:25 184

Clienţii Alpha Bank pot plăti de astăzi prin intermediul Apple Pay, aplicaţie disponibilă pe telefoanele iPhone sau pe Apple Watch.

Pentru a efectua o plată contactless, clienţii apropie dispozitivul de un terminal de plată, fiecare achiziţie fiind autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum şi un cod dinamic, unic de securitate.

Apple Pay este acceptat în magazine alimentare, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele, magazine de retail, etc.

Clienţii pot utiliza, de asemenea, Apple Pay pe iPhone, iPad şi Mac pentru a face achiziţii simplu si rapid în aplicaţii sau pe  pagini web, în Safari, fără a fi nevoie să creeze conturi sau să introducă în mod repetat informaţii despre adresa de livrare şi facturare..

Atunci când clienţii folosesc un card de credit sau de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont al dispozitivului este atribuit, criptat şi stocat în siguranţă în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informaţiile de plată în siguranţă pe dispozitiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO