LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: De ce avem nevoie de clădiri mai sustenabile? Cum atingem standardul internaţional şi cu ce ne ajută?
Bănci și Asigurări

♦ Piaţa RCA a ajuns la un volum al subscrierilor de 2,25 mld. lei în S1/2021, în creştere cu 15% ♦ Nouă companii erau active pe segmentul RCA în S1/2021, iar acum au rămas opt după declanşarea falimentului City Insurance ♦ Trei dintre asigurătorii care practică RCA au înregistrat scăderi ale volumului de prime subscrise în S1/2021.

City Insurance, liderul seg­men­tului RCA şi al pieţei asi­gu­rărilor, care a rămas fără au­to­rizaţia de funcţionare şi pen­tru care Autoritatea de Su­pra­ve­ghere Financiară (ASF) a cerut des­chi­derea procedurii de faliment spre finalul lu­nii septembrie 2021, a subscris până la fi­na­lul primului semestru (S1) din 2021 pe seg­mentul RCA prime în valoare de 1,04 mld. lei, înregistrând o creştere cu 27,7%, faţă de S1/2020, potrivit raportului ASF.

Astfel, City Insurance a reuşit să depă­şească o cotă de piaţă de 46% în S1/2021.

În ultimii ani, cele mai multe probleme pe piaţa asigurărilor s-au regăsit în zona asi­gurărilor RCA, din cauza unor com­pa­nii care au vândut foarte mult, la un preţ mic, captând din piaţă, ca ulterior să ajungă în imposibilitatea de a face faţă plăţilor şi în final ajungând în faliment.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.