Bănci și Asigurări

Clasamentul asigurătorilor după daunele achitate anul trecut: cinci jucători au două treimi din total

Clasamentul asigurătorilor după daunele achitate anul...

Autor: Ciprian Botea

24.03.2015, 00:08 1018

Omniasig, Astra, Uniqa, Groupama şi Allianz-Ţiriac au plătit cele mai multe daune.

Cinci companii de asigurări mari au consemnat aproape două treimi din daunele de peste 4 miliarde de lei (900 mil. euro) achitate anul trecut pe poliţe de asigurări generale, iar primii zece asigurători în funcţie de despăgubiri au avut o cotă de peste 95%. Pe asigurări de viaţă, care au ajuns aproape la o cincime din totalul despăgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

Omniasig, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, a achitat anul trecut cel mai mare volum de despăgubiri pe asigurări generale – 668 milioane de lei. Omniasig s-a situat pe poziţia a treia în clasamentul celor mai mari despăgubiri pe poliţe auto Casco, pe locul patru pe auto obligatorii şi pe primul loc în cadrul claselor de asigurări de proprietăţi şi de răspundere civilă generală.

Astra, companie aflată în administrare specială, a ocupat anul trecut poziţia a doua în clasamentul despăgubirilor, cu un volum de 494 milioane de lei. Astra a fost pe primul loc la despăgubiri achitate pe poliţe de răspundere civilă auto (RCA), cu 339 milioane de lei. Practic, peste două treimi din poliţele Astra au fost achitate pe poliţe RCA.

La nivelul pieţei, jumătate din despăgubiri au fost aferente poliţelor de răspundere civilă auto, respectiv 2 miliarde de lei. Asigurările Casco au consemnat un volum de daune de 1,4 miliarde de lei. Piaţa este dominată de segmentul auto, deşi asigurătorii au încercat odată cu izbucnirea crizei să se orienteze către alte clase, precum property sau răspundere civilă generală, mai ales în contextul în care se plâng că asigurările auto sunt generatoare de pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO