LIVE: ZF AGROPOWER - OFERI PIEŢEI CE ÎŢI CERE SAU ADUCI UN PRODUS NOU PE PIAŢĂ ŞI EDUCI CONSUMATORUL? Cât de receptivi sunt consumatorii la produse inovatoare?
Bănci și Asigurări

City Insurance şi Euroins, cei mai mari asigurători RCA din piaţă, deţin cele mai multe dosare de daună RCA avizate în trimestrul 3 din 2020, circa 75% din numărul total

City Insurance şi Euroins, liderii segmentului asigurărilor RCA, deţin 75,13% din numărul total al dosarelor de daună RCA, respectiv 86.429 dosare de daună, avizate în trimestrul trei al anului 2020, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“În trimestrul al III-lea al anului 2020, societăţile de asigurare au avizat 86.429 dosare de daună, cu 52,54% mai multe dosare decât cele avizate în trimestrul II al anului 2020. Cele mai multe dosare de daună au fost avizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance, respectiv 33.893 de dosare şi la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, care a înregistrat 31.044 dosare de daună”, conform raportului ASF.

La nivelul pieţei asigurărilor RCA, ponderea numărului de dosare de daună avizate în trimestrul trei din 2020, din numărul total al contractelor aflate în vigoare la finalul lunii septembrie 2020, era de 1,37%.

Din punctul de vedere al obiectului pretenţiilor de despăgubire formulate în dosarele de daună RCA avizat în trimestrul trei din 2020, un număr de 76.345 dosare au fost avizate pentru pagube materiale, 2.100 dosare au fost avizate pentru vătămări corporale sau decese şi 7.984 dosare reprezintă dosare de regres, au mai transmis reprezentanţii ASF.

În ceea ce priveşte durata medie de plată, aceasta se afla la circa 20 de zile/dosar. Cea mai mică durată medie de plată a fost înregistrată la Uniqa Asigurări, de circa 2,75 zile/dosar, în timp ce durata medie cea mai mare a fost înregistrată la Euroins România, de 36 de zile/dosar.

 


 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.