Bănci și Asigurări

City Insurance se află într-un control de fond derulat de ASF, programat din 2018. "În perioada aceasta de control ne vom uita, poate mai atent decât s-ar fi făcut în mod normal, şi pe subiecte care au reieşit din petiţiile făcute de unităţile de service auto."

CRISTIAN ROŞU, vicepreşedinte al ASF pentru asigurări: Cu 2 societăţi având 70% din piaţa RCA, putem vorbi de un dezechilibru. Acest dezechilibru creează un risc operaţional.

CRISTIAN ROŞU, vicepreşedinte al ASF pentru asigurări: Cu 2 societăţi având 70% din piaţa RCA, putem vorbi de un dezechilibru. Acest dezechilibru creează un risc operaţional.

Autor: Mircea Nica

10.09.2019, 16:30 321

Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF: În momentul de faţă suntem într-un control de fond care a fost programat din noiembrie anul trecut şi este în derulare la City Insurance. 

Compania City Insurance, unul dintre cei mai mari asigurători RCA din piaţa locală, este su­pusă unui control de fond de­rulat de Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF), programat încă din noiembrie 2018, însă din cauza tensiunilor înre­gistrate în piaţă, se vor efectua verificări mai amănunţite, inclusiv pe subiectele din peti­ţiile înregistrate şi, dacă va fi cazul, auto­ritatea va solicita majorări de capital, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF pentru asigurări.

„În legătură cu cazul City, prima măsură este una obligatorie dată de procedurile judiciare în asfel de situaţii. Direcţia juridică a făcut o întâmpinare, pe care o va prezenta în instanţă vizavi de subiectul insolvenţă. Apoi, între cele două companii City şi grupul de firme există şi o procedură de tip comercial în care nu putem să ne interpunem. În momentul de faţă suntem într-un control de fond care a fost programat din noiembrie anul trecut şi este în derulare la City Insu­rance. Acestea sunt controale inopin­ate. În perioada aceasta de control ne uităm, poate mai atent decât s-ar fi făcut în mod normal, şi pe subiecte care au reieşit din petiţii. Aici în primul rând te uiţi la lichiditate, la rezerve.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO