Bănci și Asigurări

Cîţu nu mai are cu ce să se laude: Economia României a ieşit de pe podiumul creşterilor economice din Europa în T2, fiind abia pe locul 7. Topul este dominat de Spania, Franţa şi Ungaria

Cîţu nu mai are cu ce să se laude: Economia României...

Autor: Ştefan Stan

18.08.2021, 11:45 2634

Economia României a crescut cu 13,6% în T2, însă nu mai este în topul UE, fiind abia pe locul 7 în clasamentul celor mai mari creşteri economice. Revenirea postpandemică plasează Spania şi Franţa în topul creşterilor, cu 19,8%, respectiv 18,7%, urmat de Ungaria şi Italia, cu 17,3%, respectiv 15,5%. 

Economia României a urcat cu peste 13% în trimestrul al doilea din 2021, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când scădea cu 10,5%. În semestrul 1/2021 creşterea reală a PIB a fost de 6,5%, an/an, iar în T2 faţă de T1 avansul a fost de 1,8%, arată datele „semnal“ publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi seară la Palatul Victoria, că această creştere economică de 13% din T2 este a românilor şi a companiilor, el fiind singurul economist care a crezut într-o revenire în V.

„Am promis că România va avea o creştere economică rapidă, o revenire în V. Vă mulţumesc vouă, dragi români, este cea mai rapidă revenire pe care a avut o România... Cifra trebuie să o ţinem minte... 13%, creştere economică, sună bine, nu?”, a declarat premierul marţi seara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO