Bănci și Asigurări

Citigroup a înregistrat o scădere de 34% a profitului în trimestrul trei din 2020

Citigroup a înregistrat o scădere de 34% a profitului...

Autor: Mircea Nica

15.10.2020, 00:00 89

Citigroup, banca de investiţii multinaţională din America, a raportat o scădere de 34% a profitului în trimestrul trei al anului 2020, în principal din cauza unor scăderi ale ratelor dobânzilor şi a încetinirii cererii de creditare, conform Reuters. 

Veniturile din tranzacţionarea obligaţiunilor au crescut cu 18%, comparativ cu anul trecut, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni au crescut cu 15%. Însă, rezul­ta­­tele au arătat că veni­tu­rile au scă­­zut pentru prima dată în a­cest an, cu 7% până la 17,3 mld. de dolari, deoa­­rece consu­ma­­­­­­torii au folo­sit banii în plus din progra­mele de stimu­lare pen­­tru a plăti da­to­­riile, iar clien­ţii corporate au exploatat pie­ţel­e de capital pentru nu­me­rar, mai de­­gra­bă decât să se ba­­zeze pe creditul de la bănci. 

Rezerva Federală a SUA a redus ratele dobânzilor la aproape zero în martie, într-o acţiune de urgenţă pentru a ajuta la consolidarea economiei şi a menţinut-o neschimbată de atunci, reducând marjele de creditare ale băncilor şi capacitatea lor de a creşte veniturile. Clienţii care utilizeaza cardurile cheltuiesc, de asemenea, mai puţin în timpul pandemiei COVID-19. Veniturile cardurilor de credit din America de Nord, motorul de creştere al diviziei de consum Citi, au scăzut cu 12%.

Cheltuielile au crescut cu 5%, în principal datorită unei amenzi de 400 mil. dolari, legată de eşecurile de control al riscurilor şi băncii internaţionale. Executivii au angajat 1 mld. dolari pentru revizuirea sistemelor sale operaţionale. Banca a sporit în continuare rezervele pentru pierderile potenţiale de credit, pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc în întreaga lume, afectând economiile locale.

Cea de-a treia cea mai mare bancă din SUA a constituit provizioane de 314 mil. dolari în plus faţă de cei 15 mld. dolari pe care i-a provizionat în prima jumătate a anului. Venitul net total al băncii din New York aplicabil acţionarilor a scăzut la 3,23 mld. dolari, sau 1,40 dolari pe acţiune, în trimestrul trei al anului 2020, comparativ cu valoarea de 4,91 mld. dolari sau 2,07 dolari pe acţiune din aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO