Bănci și Asigurări

Citibank foloseste reteaua Postei pentru incasarea de facturi si in mediul rural

09.02.2007, 19:12 89

Citibank extinde serviciile de plata/incasare a facturilor pentru utilitati pe baza unui parteneriat incheiat cu Posta Romana care ii va permite sa deserveasca circa 1,3 milioane de clienti ai companiei Electrica Oltenia prin peste 400 de locatii, plus factorii postali.
Membra a CEZ Group, Electrica Oltenia emite facturi cu cod de bare care vor fi procesate in unitatile postale informatizate. De asemenea, facturile achitate in celelalte unitati sau la factorii postali vor fi transmise spre procesare. Clientii persoane juridice pot plati facturile prin ordine de plata direct in contul companiei deschis la Citibank Romania.
"Pe langa circuitul banilor, vom asigura un circuit informational: pentru o companie de utilitati este foarte important sa obtina intr-un timp cat mai scurt informatii despre incasari, cu o rata de eroare cat mai aproape de zero, si sa le poata prelucra rapid pentru reconcilierea cu sumele facturate", a declarat Daniel Stancu, Director Cash Management al Citibank Romania.
Alaturi de Citibank si Posta Romana, Electrica Oltenia a mandatat BRD-SocGen sa incaseze facturi in cele sapte judete in care compania livreaza electricitate. BRD a fost prima banca din Romania care a instalat un sistem de plata prin card a facturilor la POS-urile instalate la comercianti. Facturile Electrica Oltenia pot fi platite in unitatile BRD, prin ordin de plata, Direct Debit, cash, prin Internet Banking, ATM-uri sau telefonic, prin intermediul serviciului Vocalis.
Pe langa plata facturilor pentru Electrica, parteneriatul dintre Citibank si Posta permite achitarea ratelor aferente creditelor acordate de CitiFinancial, divizia de credite de consum a bancii.
Daniel Stancu spune ca in aproximativ o luna vor fi anuntate si alte doua-trei contracte de incasare a facturilor, incheiate cu companii de utilitati.
Citibank incaseaza gratuit facturi cu cod de bare si prin 20 de benzinarii Agip pentru companii precum Vodafone, Zapp, Avon, Electrica Muntenia Sud si Electrica Ilfov. Din martie vor fi acceptate in acest sistem si facturile Electrica Oltenia. Comisioanele aferente serviciului sunt suportate de companiile care beneficiaza de colectarea incasarilor si implicit de servicii de management al lichiditatilor. Stancu afirma ca sunt in curs discutii sau chiar proiecte pilot si cu alte retele prin care sa fie extinsa facilitatea de incasare a facturilor.
Astfel, desi este specializata pe zona corporate, Citibank atinge prin aceste servicii si clientii persoane fizice.
Banca ofera servicii de plati si prin 16 masini instalate in sucusale si in unitati CitiFinancial. Pe langa citirea codurilor de bare, masinile permit si introducerea manuala a datelor de identificare necesare oricarui tip de plata, inclusiv a amenzilor de circulatie.
Citibank detine in prezent opt sucursale destinate in principal clientilor persoane juridice si 31 de agentii CitiFinancial pentru credite destinate persoanelor fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO