Bănci și Asigurări

Citi vinde credite de consum fără adeverinţă de venit dacă îţi încasezi salariul prin cont la bancă

Autor: Liviu Chiru

13.07.2011, 00:00 1181

Citibank, sucursala locală a gigantului american Citi, i ese laatac pe piaţa încă amorţită a creditului de consum, mizând pedocumentaţie minimă - clienţii nu mai trebuie să aducă fişă fiscalăşi nici măcar adeverinţă de venit dacă îşi încasează salariulprintr-un cont curent deschis la bancă. Creditele sunt vândute doarîn lei, suma maximă care poate fi împrumutată ajungând la 60.000 delei. Dobânzile sunt cuprinse între 13,99% şi 18,99% pe an.

Comisionul de analiză a dosarului este de 600 de lei. Banca nupercepe comision de administrare, în schimb cere clienţilor săplătească un comision lunar de asigurare de 0,143% din valoareafinanţată. La dobânda de 13,99% pe an, rata lunară la un credit de55.000 de lei pe şase ani este de 1145,38 lei. Dobânda anualăefectivă este de 15,4% pe an.

Citi beneficiază de avantajul de a funcţiona pe plan local înregim de sucursală a Citibank Dublin, ceea ce înseamnă că trebuiesă respecte reglementările prudenţiale mai blânde ale autorităţiifinanciare irlandeze. Băncile locale reglementate de BNR nu au voiesă vândă credite fără adeverinţă de venit şi fişă fiscală. Un passimilar a făcut recent şi ING, care de asemenea operează în regimde sucursală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO