Bănci și Asigurări

Citi: Cel mai mare risc pentru România e un exit dezordonat al Greciei din euro

Citi: Cel mai mare risc pentru România e un exit dezordonat al Greciei din euro

Autor: Razvan Voican

29.05.2012, 00:02 2040

Cel mai mare risc cu care se con­frun­tă economia românească în acest an este legat de impactul pe care un eventual "exit dezordonat" al Greciei din zona euro l-ar avea asupra percepţiei de risc privind Româniaşi regiunea în ansamblu, afirmă Tibor Pandi, pre­şedintele Citibank România.

"Nu poţi controla reacţia investitorilor. Întrebarea esenţială este dacă vor diferenţia România de ţările vecine sau o vor trata la pachet cu regiunea. Dacă România nu se va diferenţia într-un sens pozitiv, putem avea probleme", spune bancherul care conduce de doi ani operaţiunile americanilor la Bucureşti.

El reia exemplul Poloniei, spunând că această ţară a reuşit să ră­mâ­nă ferită de efectele crizei internaţionale tocmai pentru că s-a detaşat de restul regiunii prin performanţa economiei. "Şi România are datele pentru a se diferenţia, cu atât mai mult cu cât este a doua mare piaţă după Polonia, iar contextul macroeconomic este mulţumitor, cel puţin în compara­ţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla fără ajustările din ultimii doi ani."

Citiţi un interviu cu pre­şedintele Citibank România pe zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO