Bănci și Asigurări

Ciprian Dascălu, care a fost în ultimii cinci ani economist-şef al ING Bank, devine noul economist-şef şi director de cercetare la BCR. El îi succedă lui Horia Braun-Erdei, care a fost numit la 1 noiembrie 2019 preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România

Ciprian Dascălu este absolvent al Facultăţii de Finanţe şi Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi are un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.

Ciprian Dascălu este absolvent al Facultăţii de Finanţe şi Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi are un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.

Autor: Mircea Nica

14.01.2020, 00:07 1012

BCR va avea un nou economist-şef şi director de cercetare, Ciprian Dascălu, care a fost în ultimii cinci ani economist-şef al ING Bank, urmând să preia această funcţie la 15 ianuarie 2020. El îi succedă lui Horia Braun-Erdei, care a fost numit la 1 noiembrie 2019 preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România. 

În vârstă de 40 de ani, Ciprian Dascălu lucrează în sistemul bancar încă din 2003, acumulând o experienţă consistentă în macro şi microeconomie, pieţe financiare şi modele economice, dar şi în statistică, managementul riscului, retail şi corporate banking. Înainte de a se alătura echipei BCR, el a deţinut poziţia de economist-şef al ING Bank România, din anul 2015. Ciprian Dascălu a mai ocupat funcţia de economist în Direcţia de Politici Monetare a BNR în perioada 2003-2006, a fost senior trader la Millennium Bank în perioada 2007-2014, precum şi market business manager în cadrul trezoreriei UniCredit Ţiriac Bank în anul 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO