Bănci și Asigurări

Ciprian Dascălu, BCR: Datorită presiunii de pe piaţa muncii salariile vor cotinua să crească, noi estimăm că se vor duce spre 10%

Ciprian Dascălu, BCR: Datorită presiunii de pe piaţa...

Autor: Miruna Diaconu

03.02.2020, 09:15 328

Ciprian Dascălu, noul economist-şef al BCR, spune că presiunea pentru creşterea salariilor se va menţine pentru că piaţa are un deficit important de forţă de muncă.

El prognozează o creştere salarială de 8,9% în acest an: „Vedem acum o încetinire a creşterii salariilor, dar eu cred că salariile vor continua să crească uşor către 10% din cauza acestei presiuni şi a cererii, în special pentru oamenii mai bine pregătiţi“.

Dascălu, care în ultimii ani a fost economistul-şef al ING, spune că economia României este integrată în cea a Europei: „După încetinirea de anul trecut, din fericire noi prognozăm ca economia zonei euro să rămână pe o zonă de plutire“.

De asemenea, el spune că leul s-a devalorizat destul de puţin în ultimii ani, prin comparaţie cu ţările cu care România concurează pe aceeaşi nişă de exporturi, ceea ce, în final, se traduce printr-o competitivitate mai redusă a produselor româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO