Bănci și Asigurări

Cine este Zdenek Romanek, bancherul de la subsidiara Erste din Slovacia ales să conducă Raiffeisen Bank România. Ce experienţă are şi ce schimbări poate aduce?

Zdenek Romanek, care va prelua din februarie 2022 conducerea Raiffeisen Bank România, a fost în ultimii şase ani vicepreşedinte retail la Slovenska sporitelna, unde a coordonat totodată transformarea digitală a băncii.

Zdenek Romanek, care va prelua din februarie 2022 conducerea Raiffeisen Bank România, a fost în ultimii şase ani vicepreşedinte retail la Slovenska sporitelna, unde a coordonat totodată transformarea digitală a băncii.

Autor: Claudia Medrega, Adelina Mihai

16.11.2021, 19:20 1357

♦ Numirea lui Zdenek Romanek, un bancher care a fost în ultimii şase ani vicepreşedinte pe retail la subsidiara grupului austriac Erste din Slovacia, la conducerea Raiffeisen Bank din România în locul lui Steven van Groningen ridică mai multe întrebări legate de modul în care se fac recrutările la nivel de top în băncile mari ♦ Cum se ia decizia de a aduce un CEO din exteriorul băncii? ♦ Cât de mult contează experienţa anterioară a noului CEO şi piaţa pe care a activat? l Cât câştigă un CEO de bancă mare din România? De ce nu s-a ales un bancher român/de pe piaţa din România pentru noul rol?

Austriecii de la Raif­fei­­sen au anunţat săp­tă­mâ­na trecută oficial de­semnarea lui Zdenek Romanek pe postul de CEO al Raiffeisen Bank România, a cincea cea mai mare bancă locală, în locul olandezului Steven van Gronin­gen, iar angajaţii băncii, dar şi concu­ren­ţii sunt curioşi să afle cine este Zdenek Romanek, ce experienţă are, ce stil de manager are, ce poate schim­ba la banca din România.

Analizând CV-ul bancherului din Slovacia, observăm că este dina­mic şi experimentat, că el a interac­ţio­nat de-a lungul timpului cu mai multe tipuri de culturi organi­za­ţio­nale şi a schimbat mai multe joburi, în sfera serviciilor financiare sau în consultanţă.

„Zdenek Romanek este un ban­cher cu o experienţă de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asi­gurări, investiţii) şi consultanţă de ma­nage­ment, cu o expunere interna­ţio­nală largă, atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore şi Hong Kong)“, a transmis Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO