Bănci și Asigurări

Cine administrează banii celor cu bani din România: Divizia de private banking a Raiffeisen are 1.500 de clienţi şi active financiare de 1,2 mld. euro

Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Autor: Claudia Medrega

03.04.2019, 07:00 1461

Divizia de private banking a Raiffeisen Bank, o bancă de top 5, are 1.500 de clienţi şi active de peste 1,2 mld. euro în administrare în România, potrivit informaţiilor transmise de bancă la solicitarea ZF.

Serviciile de private banking reprezintă unul dintre canalele de extindere ale băncilor mari în încercarea de a oferi diverse soluţii de consultanţă, instrumente financiare şi servicii conexe investitorilor cu bani mulţi. Plafonul pentru a beneficia de serviciile Friedrich Wilhelm Raiffeisen este de 250.000 de euro, media deţinerii de 800.000 euro fiind totuşi semnificativ mai ridicată.

„Ponderea produselor de investiţii depăşeşte 65%, cele mai populare fiind fondurile de investiţii, titlurile de stat şi certificatele cu capital protejat“, a transmis banca.

Raiffeisen susţine că în 2018 a continuat să îmbunătă­ţească calitatea serviciilor private banking oferite, prin investiţii în digitalizare şi în pregătirea specialiştilor. Divizia de private banking este în subordinea lui Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Private bankingul se bazează pe relaţii pe termen lung, consolidate cu încredere şi profesionalism, dar şi cu multă discreţie. Clienţii vin către bănci în principal pe bază de recomandare şi sunt „preţuiţi“ de bancheri pentru lichidităţile substanţiale pe care le încredinţează spre administrare.

Olandezii de la ING au fost primii care au intrat pe această nişă, în 2001, fiind urmaţi de băncile mari ca BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit sau Banca Transilvania. ING a renunţat în 2018 la private banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO