Bănci și Asigurări

Chiritoiu, Consiliul Concurentei: Inca o banca ar putea fi amendata din cauza furnizarii de informatii incorecte

22.04.2010, 12:45 21

Consiliul Concurentei urmeaza sa finalizeze o investigatieasupra unei alte banci, in cadrul aceleasi actiuni in urma careia afost amendata miercuri Raiffeisen Bank, a declarat presedinteleConsiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul investigheaza zece banci, in cadrul unei presupuseintelegeri din 2008, cand s-a declansat practic criza financiara inRomania. Doua dintre ele, BRD (anul trecut) si Raiffaisen(miercuri) au fost amendate in cadrul acestei investigatii pe motivca nu s-au supus inspectiei inopinate a CC si respectiv au oferitinformatii inexacte controlorilor de concurenta.

Chiritoiu a subliniat ca institutia investigheaza daca banciledin Romania s-au inteles intre ele privind stabilirea niveluluidobanzilor.

"Am anchetat trei banci dintre cele zece analizate in cadrulinvestigatiei pe piata bancara pentru furnizarea de informatiiincorecte. Raiffeisen a fost amendata deja (cu 3,4 mil. euro -n.n.) , una a fost scoasa din supraveghere, iar pentru cea de-atreia urmeaza sa finalizam investigatia. Amenda pentru aceasta arputea sa fie de un milion de euro", a spus Chiritoiu, fara apreciza numele institutiei vizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO