Bănci și Asigurări

Chiriile în birourile din Bucureşti, de aproape cinci ori mai mici comparativ cu City-ul londonez

Chiriile în birourile din Bucureşti, de aproape cinci...

Autor: Andreea Neferu

30.10.2015, 17:22 546

Chiria în spaţiile de birouri din Bucureşti variază între 8 şi 11 euro în zone periferice şi ajunge la aproape 19 euro în zonele centrale, cu proiecte de tip prime, fiind de 4,5 ori mai mică decât în City-ul londonez şi de peste două ori mai mică decât în Dublin, potrivit datelor oferite de compania de consultanţă imobiliară Romtor Real Estate.

Piaţa de birouri din Bucureşti, care cumulează un stoc de 2,2 milioane de metri pătraţi, a cunoscut un reviriment anul acesta, datorită cererii în creştere a companiilor nou-înfiinţate. “Primele zece luni din acest an au fost de bun august pentru departamentul de închirieri de birouri (din cadrul Romtor Real Estate – n.red.). 30% din totalul cererilor au venit din partea unor companii străine, cu filiale nou create în România sau care se înfiinţează acum, intenţionând să-şi înceapă activitatea în România”, afirmă Anca Barbăroşie, managing partner al Romtor Real Estate.

Majoritatea companiilor care au solicitat Romtor consultanţă anul acesta pentru găsirea unor spaţii de birouri sunt din Anglia, Germania, Franţa sau Israel şi activează în domenii precum marketing online, construcţii, IT sau servicii financiare. Printre clienţii Romtor s-a numărat Kreditech, companie germană specializată în online banking.

Romtor Real Estate este o companie controlată de Anca Barbăroşie şi Costel Alecu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO