Bănci și Asigurări

Cheltuielile mari cu provizioanele au dus Garanti Bank pe pierdere de 23,7 mil. lei în S1

Cheltuielile mari cu provizioanele au dus Garanti Bank pe...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

24.08.2016, 00:05 378
Garanti Bank, un jucător de dimensiuni medii din sectorul bancar, a avut în primul semestru al anului o pierdere netă de 23,7 mil. lei, venită pe fon­dul unor pierderi din deprecierea cre­ditelor, conform datelor băncii. În pri­mul semestru de anul tre­cut, banca a avut un pro­fit net de 50,7 mil. lei.
 
Pierderea băncii din semestrul I este explicată de cheltuielile nete cu pro­vizioanele pentru aco­perirea deprecierii valorii cre­ditelor, care i-a costat pe cei de la Garanti în total 163 mil. lei, faţă de doar 25 mil. lei în primele şase luni ale lui 2015.
 
Soldul provizioanelor băncii a scăzut la sfârşitul lunii iunie la 302 mil. lei de la 501 mil. lei cu un an înainte datorită scoaterii unor credite în va­loare de 327 mil. lei din bilanţul băn­cii. În prima jumătate a anului Garanti a vân­dut un portofoliu de credite neper­for­mante de 49 mil. lei (11 milioane euro), conform datelor publicate de bancă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO