Vezi galeria foto
(6 poze)
Bănci și Asigurări

CFA Forecast Dinner 2021. Care sunt estimările CFA pentru economia românească în 2021: creştere a PIB de 4%, inflaţie între 3% şi 3,5%, curs cuprins între 4,9 şi 5 lei pentru euro, Robor la 1,5% -2%, creştere pentru BET-TR de până la 10%

În cadrul CFA Forecast Dinner 2021 - The Path towards a Healthy and Sustainable Economy – eveniment transmis live de Ziarul Financiar, Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, a prezentat estimările analiştilor CFA România pentru anul 2021.

Astfel, un procent de 42% din reprezentanţii CFA consideră că economia românească se va aprecia anul acesta cu peste 4%, în timp ce 13% văd o creştere a PIB cuprinsă între 3% şi 3,5%.

Pe de altă parte, pentru nivelul inflaţiei, 41% dintre analiştii CFA estimează un nivel cuprins între 3% şi 3,5%.

Pentru nivelul bondurilor guvernamentale cu scadenţa pe 5 ani, 41% dintre analiştii CFA estimează un nivel cuprins între 2,5% şi 3%.

Cât despre curs, majoritatea analiştilor, respectiv 69% dintre respondenţi, estimează un curs leu – euro cuprins între 4,9 lei şi 5 lei pentru un euro. Nimeni nu vede un euro mai mic de 4,8 lei la final de 2021.

Pentru costul leilor în funcţie de nivelul Robor la 3 luni, estimările sunt pentru un nivel cuprinse între 1,5% şi 2%.  

Pentru indicele BET-XT-TR, cel care curpinde şi dividende şi dinamica celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni, 38% dintre respondenţie estimează o creştere de până la 10%, în timp ce 36% estimează un avans cuprins între 10 şi 20%.

De asemenea au fost prezentate şi estimările pentru yielduri-le bondurilor americane pe 10 ani.

Cu o creştere de la 0,915% pe an la începutul anului 2021 la 1,74% pe an pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de joi, cu un trend puternic ascendent a doua jumătate a lunii februarie pe fondul “dechiderii” economiei, randamentele bondurilor americane cu scadenţa pe 10 ani au pus presiune pe pieţele de acţiuni în contextul în care aceste creşteri erodeză cash flow-urilor companiilor, iar investitorii îşi “mută” capitalul, determinând vânzări agresive.

38% dintre analiştii CFA estimează un nivel cuprins între 2% şi 3%, iar 27% estimează un nivel între 3% şi 5%.​

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.