Bănci și Asigurări

Cetelem, creştere de 30% a creditelor noi în T1

Autor: Ciprian Valentin Botea

05.04.2011, 23:41 61

Cetelem, cea mai mare companie din piaţa creditelor de consumcontrolată de grupul francez BNP Paribas, a vândut în primultrimestru credite mai mari cu 30% faţă de perioada corespunzătoarea anului trecut.

"Anul acesta ne-am bugetat o creştere cu 25% a finanţărilornoi acordate şi evoluţia din primul trimestru arată că suntem înlinie cu obiectivul propus. Ne concentrăm în special pe carduri şipe creditele online", a declarat Gilles Zeitoun, directorul generalal Cetelem. El nu a precizat însă volumul efectiv al creditelornou-acordate. Compania avea la sfârşitul anului trecut unportofoliu de credite de 807 mil. lei (192 mil. euro), în scăderede la circa 900 mil. lei în decembrie 2009, în ciuda creşterii cu29% a finanţărilor noi. Acest lucru reflectă faptul că finanţărilenoi nu au ţinut ritmul cu rambursările.

Zeitoun susţine că perspectivele pieţei creditelor de consumsunt încurajatoare, un studiu recent al Cetelem indicând că 89% dinromâni intenţionează să-şi majoreze cheltuielile anul acesta îndetrimentul economisirii. "Activitatea noastră este strâns legatăde consum şi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO