Bănci și Asigurări

Certinvest a preluat un fond de pensii facultative de la o firmă controlată de Metropolitan Life

Certinvest a preluat un fond de pensii facultative de la...

Autor: Adrian Dumitrache

16.01.2015, 15:43 553

"Metropolitan Life îşi revizuieşte în mod constant portofoliul de business pentru a se asigura că îşi atinge obiectivele financiare şi de afaceri stabilite şi că aduce valoare pentru clienţi şi acţionari. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completează excelent business-ul actual al Certinvest. Ei deţin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde în acest domeniu", a declarat într-un comunicat directorul general al Metropolitan Life România, Emilia Bunea.

Şeful Certinvest, Horia Gustă, a afirmat că preluarea APF va permite companiei să prezinte clienţilor o ofertă integrată.

Părţile nu au comunicat valoarea tranzacţiei.

Cu o cotă de 16%, Metropolitan LIfe România este al doilea jucător pe piaţa asigurărilor de viaţă.

Certinvest este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa fondurilor mutuale şi managementul de active, cu active în administrare de 55 milioane de euro.

Societatea a fost înfiinţată în 1994 de Eugen Voicu. În decembrie 2003, el a vândut către Fondul Româno-American de Investiţii (RAEF) acţiuni reprezentând circa 70% din capital.

În septembrie 2008, Certinvest şi-a schimbat denumirea în Aviva Investors România, alăturându-se celorlalte companii de administrare a investiţiilor din cadrul grupul Aviva.

Doi ani mai târziu, Voicu a răscumpărat de la Aviva societatea de administrare a investiţiilor.

Cele 10 fonduri de pensii facultative (Pilonul III) au înregistrat anul trecut un randament mediu de 7,45%, de la 11,33% în 2013, şi au ajuns la active nete totale de 1,04 miliarde de lei (232 milioane de euro) în decembrie 2014, cu 28% mai mult faţă de 2013, potrivit datelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO