Bănci și Asigurări

CertAsig a vândut poliţe de 12 milioane de euro anul trecut

CertAsig a vândut poliţe de 12 milioane de euro anul...

Autor: Ciprian Botea

10.02.2014, 21:15 104

CertAsig, o companie de talie mică specializată pe nişa asigurărilor corporate, a subscris prime de echivalentul a 12 mil. euro anul trecut, în creştere cu circa 20% faţă de 2012, cele mai mari încasări provenind din asigurări de garanţii, de bunuri, răspunderi civile şi poliţe maritime. Asigurările de garanţii reprezintă o treime din portofoliu, iar cele maritime ajung la 40% din încasări. Spre comparaţie, piaţa de asigurări a stagnat anul trecut la circa 1,8 mld. euro.

CertAsig rămâne totuşi, în pofida creşterii de două cifre, un jucător mic, cu o cotă de sub 1%. Compania şi-a bugetat pentru anul acesta o creştere până la 15 mil. euro a primelor subscrise. CertAsig, care a renunţat în 2010 la produsele de asigurări auto, ocupă locul 14 în clasamentul companiilor de asigurări generale.

Asigurătorul are circa 10.000 de clienţi, în special companii din industria construcţiilor şi maritimă. Compania este deţinută de fondul de investiţii Royalton Capital Investors II.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO