Bănci și Asigurări

Certasig a avut afaceri de 38 mil. lei la nouă luni, sub ţinta de la începutul anului

Certasig a avut afaceri de 38 mil. lei la nouă luni, sub...

Autor: Adrian Dumitrache

01.12.2014, 00:00 48

Compania a realizat 1,14 milioane euro din prime subscrise în clasele de asigurări pentru domeniile inginereşti, în urcare cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea având o pondere de 13% în totalul veniturilor.

Cu prime subscrise de 917.530 euro, în urcare cu 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, asigurările de răspunderi civile au ajuns la o cotă de 10,6% în totalul primelor.

Asigurările de bunuri, deşi cu o pondere redusă, de 4%, în portofoliul Certasig, şi-au dublat volumul de prime subscrise, ajungând la 360.000 euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Poliţele de garanţii au continuat însă să aibă o pondere importantă în portofoliul Certasig, generând prime de 2,58 milioane de euro. Asigurătorul nu precizează în comunicat dacă subscrierile au crescut sau nu.

Din totalul subscrierilor, 95% sunt generate prin intermediul brokerilor.

"Pentru acest an, obiectivul nostru este să creştem cu încă 25%, până la 15 milioane de euro în prime subscrise. Ne aşteptăm ca asigurările de garanţii să aducă 30% din prime, asigurările maritime vor reprezenta 40%, răspunderi şi bunuri 20%, iar alte asigurări 10%", declara în februarie directorul general al companiei, James Grindley, într-un comunicat.

Cu subscrieri de 12 milioane de euro în 2013, Certasig este controlată de Royalton Capital Investors II, un fond de investiţii ai cărui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul European de Investiţii.

Asigurătorul are peste 50 de angajaţi şi puncte de lucru în Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Constanţa, reprezentanţe regionale în Suceava, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) şi o sucursala în Sofia (Bulgaria).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO