Bănci și Asigurări

CEO-ul Garanti: Băncile pot deservi în prezent doar nevoile de bază ale populaţiei rurale - economisire sau plata facturilor

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România

Autor: Claudia Medrega

25.09.2015, 00:06 463
Băncile trebuie să acorde o atenţie mai mare populaţiei rurale, dar extinderea serviciilor bancare în zonele rurale nu poate să fie privită separat de evoluţia economiei, serviciile financiare folosite de către populaţia rurală urmând să se diversifice odată ce diferenţa dată de nivelul de trai se va estompa, consideră Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România.
 
„România are cea mai mare populaţie rurală (raportată la totalul populaţiei) din Europa - aproximativ 45%. În prezent, băncile pot deservi doar nevoile de bază ale populaţiei rurale, nevoi precum economisirea sau plata facturilor. Treptat, pe măsură ce structura populaţiei se va dezvolta, băncile va trebui să fie pregătite să răspundă nevoilor financiare tot mai mari“, scrie şeful Garanti Bank într-o opinie transmisă ZF.
 
Ufuk Tandogan, 52 de ani, conduce de trei ani subsidiara din România a grupului turc Garanti. Garanti s-a dezvoltat la începutul anilor 2000 ca bancă universală, a obţinut licenţa de la BNR şi trecerea la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală. Turcii de la Garanti au început expansiunea pe zona de retail începând din 2007. Odată cu intrarea pe toate segmentele pieţei, Garanti Bank a urcat din a doua jumătate a clasamentului băncilor de pe piaţa locală până pe locul 13.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO