Bănci și Asigurări

Centrul de outsourcing deschis de SocGen în România începe să „fure“ joburi din Paris

Centrul de outsourcing deschis de SocGen în România...

Autor: Razvan Voican

28.08.2013, 00:04 2186
Aproximativ 200 de posturi din sectoarele financiar şi resurse umane de la cartierul general din Paris al Société Generale ar urma să fie transferate către centrul de outsourcing Société Generale European Business Services (SG EBS) pe care grupul francez l-a deschis în România pentru crearea unei platforme de expertiză în domeniul financiar-contabil şi de HR care să servească diferite filiale.
 
Cifra a fost publicată ieri de cotidianul francez Les Echos specializat în informaţie economică şi financiară, însă nu a fost confirmată oficial nici de SocGen, nici de filiala sa locală BRD. Creată ca entitate juridică anul trecut, SG EBS avea deja de la în­ceputul acestei veri circa 130 de angajaţi. Într-o primă fază SG EBS va asigura servicii pe zonele care ţin de financiar, contabilitate şi HR, însă gama de activităţi urmează să se extin­dă progresiv, francezii urmând o strategie de creştere rapidă. „Anul trecut am făcut un stu­diu pentru a stabili care ţară din Eu­ropa ar fi mai potrivită pentru crearea unei platforme de expertiză care să servească filiale ale grupului şi am ales Ro­mâ­nia. Este un proiect de la care aşteptăm multe efecte pozitive. Există aici un cadru de competenţe deja format şi competitiv, iar noi suntem un mare angajator cu vizibilitate pe pia­ţă. De asemenea, avem posibilitatea de a le oferi trasee de carieră mo­ti­­vante talentelor româneşti“, afirma în iulie Frederic Oudea, pre­şedintele director general al SocGen într-un interviu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO