Bănci și Asigurări

Cele mai importante subiecte din lume: Europa salută începerea procesului de vaccinare, în timp ce America se confruntă cu decizia lui Trump de a nu aproba noul pachet pentru şomaj, ceea ce ar lăsa fără bani milioane de americani

Cele mai importante subiecte din lume: Europa salută...
27.12.2020, 20:02 204

Într-o acţiune coordonată duminică, ţări precum Franţa, Germania, Italia şi Spania au început să vaccineze popuţia din categoriile de risc, demarând astfel campania de vaccinare în masă.

Totuşi, marile ţări europene avertizează că restricţiile s-ar putea înaspri în perioada următoare, în loc să se relaxeze, în condiţiile în care guvernele încearcă să ţină pandemia sub control. 

Campania de vaccinare a demarat după ce agenţia europeană a medicamentului a aprobat vaccinul BioNTech / Pfizer. Marea Britanie şi Statele Unite de asemenea au dat undă verde şi au demarat campania de vaccinare.

”Dacă mi-aţi fi spus în urmă cu şase luni că asta se va întâmpla aşa rapid, nu aş fi vrezut”, a spus ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, avertizâmnd totuşi că există încă posibilitatea unui al treilea lockdown, pentru a încetini transmiterea bolii. 

Marile ziare, precum Financial Times şi Bloomberg acoperă pe larg subiectul. 

Pe de altă parte, al doilea subiect al serii vine din Statele Unite, unde Trump ar putea lăsa fără ajutor de şomaj milioane de americani. 

Fără semnătura lui Trump, aproximativ 14 milioane de oameni ar putea pierde o serie de beneficii, potrivit datelor Departamentului Muncii.

O închidere parţială a guvernului va începe marţi, cu excepţia cazului în care Congresul poate conveni un proiect de lege de finanţare guvernamentală provizorie.

După luni întregi de lupte, republicanii şi democraţii au fost de acord cu pachetul, weekendul trecut. Trump, care va preda puterea preşedintelui ales democratic, Joe Biden, pe 20 ianuarie, nu s-a opus termenilor acordului înainte ca Congresul să îl voteze, luni seara. Dar de atunci el s-a plâns că proiectul de lege oferă prea mulţi bani intereselor speciale, proiectelor culturale şi ajutoarelor externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO