Bănci și Asigurări

Cele două semnături care au valorat 60 de milioane de euro şi au făcut viaţa mai fericită pentru 15.000 de români

28.08.2015, 13:38 9901

Volksbank România, la solicitarea acţionarului ei, Banca Transilvania, a făcut una dintre cele mai neaşteptate operaţiuni bancare în încercarea de a face pace cu clienţii ei: a scos comisionul de risc din contractele de credit şi a rambursat comisioanele de risc plătite în timp de debitori, indiferent de moneda în care era împrumutul.

De asemenea a făcut o ofertă clară celor care aveau credite în franci elveţieni, convingându-i să îşi schimbe de împrumut în lei cu diminuarea datoriei cu 22,5%.

Banca Transilvania a cumpărat Volksbank România la finalul anului trecut, iar de la 1 aprilie a numit proprii oameni în conducerea băncii de la Bucureşti. Astfel, Andrei Dudoiu, un director executiv de la Banca Transilvania, a preluat poziţia de preşedinte al Volksbank România.

Andrei Dudoiu va prelua conducerea Volksbank pentru a realiza procesul de integrare în Banca Transilvania

Peste 14.000 din cei 18.300 de clienţi Volksbank cu credite în franci elveţieni acceptă conversia

Volksbank restituie clienţilor comisioanele de risc ale creditelor

Banca Transilvania anunţă oficial miercuri preluarea Volksbank

 

Foto: Andrei Dudoiu

De asemenea, Sinan Kircali a fost numit vicepreşedinte. El a fost coleg cu Omer Tetik, CEO Băncii Transilvania, la Credit Europe.

Foto: Sinan Kircali

Dudoiu şi Sinan au semnat ofertele adresate clienţilor Volksbank, atât de conversie a creditelor în franci elveţieni în lei sau euro, cât şi cele de eliminare şi rambursare a sumelor plătite în contul comisionului de risc.

Banca Transilvania urmează să preia integral în bilanţul său Volksbank România în trimestrul al patrulea sau trimestrul întâi al anului viitor.

Până în prezent numai Volksbank, la solicitarea acţionarului ei Bănca Transilvania, a realizat aceste operaţiuni ”de pace” cu clienţii ei care au luat credite în franci elveţieni sau care au luat împrumuturi şi trebuiau să plătească comisioane de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO