Vezi galeria foto
(2 poze)
Bănci și Asigurări

Care sunt cele cinci companii de asigurări care domină piaţa asigurărilor de garanţii: City Insurance conduce topul din 2020, cu aproape jumătate din subscrierile totale, urmat de Onix Asigurări şi ABC Asigurări

♦ Asigurările de garanţii au ajuns la finalul anului 2020 la un nivel al subscrierilor de 465 mil. lei, cu 68% mai mult faţă de 2019, depăşind volumul primelor subscrise pe zona asigurărilor de sănătate ♦ Doar în ultimii trei ani, acest segment şi-a dublat volumul primelor subscrise.

City Insurance, liderul pieţei asi­gu­rărilor din România, a terminat anul 2020 şi în fruntea clasamentului asi­gurărilor de garanţii, având un vo­lum al subscrierilor de 211,9 mil. lei, aproa­pe jumătate din volumul total înre­gistrat pe acest segment la finalul anu­lui trecut, potrivit informa­ţiilor pu­bli­cate în raportul anual al Au­torităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

Asigurările de garanţii sunt un segment inclus în categoria asigu­rărilor generale şi fac parte din zona instrumentelor de garantare eligibile, fiind prevăzute în legislaţia achi­ziţi­ilor publice, şi reprezintă o alter­nativă mai rapidă şi convenabilă faţă de scrisoarea de garanţie bancară.

Astfel, acest tip de asigurare este o soluţie financiară destinată compa­niilor care doresc să participe la proceduri de achiziţie publică sau socie­tăţilor care trebuie să constituie garanţii contractuale. Această formă de asigurare nu implică blo­carea fondurilor societăţii pe parcursul desfăşurării licitaţiei sau a contractului încheiat cu achizitorul, faţă de garanţia bancară.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.