Bănci și Asigurări

Cel mai nou proiect dezbătut la ANAF: restituirea impozitului pe venit reţinut la sursă pentru unele categorii de plătitori

Cel mai nou proiect dezbătut la ANAF: restituirea...

Autor: Departamentul Economic

26.07.2018, 14:31 776

ANAF supune dezbaterii publice proiectul de ordin privind restituirea impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat, în situaţia în care plătitorul de venit există şi nu se află în procedura insolvenţei.

Potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, impozitul pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat, se restituie de către plătitor, la cererea contribuabilului depusă în termenul de prescripţie a dreptului de a cere restituirea. Totuşi, în situaţia în care plătitorul de venit nu mai există sau se află sub incidenţa legislaţiei privind insolvenţa, restituirea impozitului reţinut în plus de către plătitorul de venit se face de către organul fiscal central.

Procedura de restituire a impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Proiectul de ordin reglementează procedura de restituire a impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat, în mai multe situaţii, de exemplu în cazul în care compania este sau nu în insolvenţă.

Totodată, proiectul de ordin se stabileşte modelul unor formulare utilizate în aplicarea acestor proceduri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO