Bănci și Asigurări

CEC vinde credite fermierilor din sectorul zootehnic pe baza adeverinţelor APIA

CEC vinde credite fermierilor din sectorul zootehnic pe...

Autor: Liviu Popescu

15.12.2015, 00:00 390

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, vinde credite pentru finanţarea capitalului de lucru, în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultori (APIA) destinate atât beneficiarilor ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la bovine şi ovine/caprine, cât şi beneficiarilor Măsurii 2015, referitoare la fondurile europene allocate acestui sector. Dobânda este cuprinsă între 5,31% şi 5,56% pe an, în funcţia de rata Robor la şase luni actualizată semestrial, plus o marjă cuprinsă între 3,75% şi 4% pe an, „în funcţie de situaţia economico-financiară a clientului“.

Pe lângă acestea, clientul mai plăteşte în plus un comision de acordare de 0,95% din valoarea creditului. Garanţiile sunt flexibile, existând posibilitatea obţinerii garanţiei de la Fondul de Garantare a Creditului Rural/ Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. „CEC Bank reprezintă un partener activ al APIA în cadrul programelor de finanţare derulate, fiind acordate din anul 2009 şi până în prezent peste 125.000 de finanţări cu o valoare de aproximativ 2,3 miliarde lei“, menţionează reprezentanţii băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO