Bănci și Asigurări

CEC Bank oferă credite ipotecare în lei pentru salariaţii instituţiilor medicale, cu dobânda anuală de 4,43%

CEC Bank oferă credite ipotecare în lei pentru...

Autor: Cristina Bellu

05.05.2020, 00:00 502

CEC Bank a anunţat că lansează un credit ipotecar în lei destinat salariaţilor instituţiilor medicale, cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 4,43%. „Oferta se adresează salariaţilor din spitalele care luptă împotriva COVID-19, precum şi din spitalele de asistenţă pentru cei bolnavi şi spitale suport, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii 623/2020 cu modificările ulterioare“, transmit reprezentanţii CEC Bank. Concret, la un împrumut de 200.000 lei pe 25 de ani, rata lunară ajunge la 1.102 lei.

Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 4,43%, faţă de 5,75% media pieţei la creditele noi pentru locuinţe. Valoarea maximă a creditului poate fi de 2,8 mil. lei, avansul este de minimum 15%, iar durata de rambursare de până la 35 de ani. „Dobânda este în prezent de 4,44% (IRCC + marjă de 2pp) şi se percepe un comision anual de administrare de 0,15%, plătibil lunar. De asemenea, în cadrul perioadei de rambursare, clienţii pot opta pentru o perioadă de graţie de până la 360 de zile la rambursarea principalului, timp în care vor fi achitate doar dobânzile.

La cerere, dobânda pentru primele 6 luni va putea fi achitată trimestrial“, precizează oficialii CEC Bank. Recent, instituţia bancară a lansat o ofertă pentru refinanţarea împrumuturilor de nevoi personale în lei, pentru salariaţii instituţiilor medicale, cu o dobândă fixă de 5,5% fără alte comisioane, faţă de o dobândă medie la nivelul sistemului bancar de 10,5% pentru creditele de consum din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO