Bănci și Asigurări

CEC Bank mizează pe digitalizare şi anunţă investiţii de 2,6 mil. euro în modernizarea infrastructurii de bancomate. “Procesul va continua şi în următorii ani, până la înlocuirea întregii flote de ATM-uri”

Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank

Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank

Autor: Cristina Bellu

21.07.2020, 11:59 245

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea din România, anunţă demararea unui program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate şi aparate multifuncţionale pentru plăţi, în scopul permiterii implementării tehnologiilor moderne şi alinierea la cele mai bune practici la nivel internaţional.

Astfel, până la finalul anului, vor fi înlocuite 200 de ATM-uri cu aparate de ultimă generaţie, investiţie estimată la 2,6 mil. euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii băncii, procesul urmând să continue şi în următorii ani, până la înlocuirea întregii flote de ATM-uri.

În plus, va fi extinsă reţeaua de echipamente multifuncţionale de plăţi (MFM).  

„O reţea extinsă de bancomate permite acces facil la disponibilităţi şi la alte operaţiuni precum plata facturilor, iar CEC Bank are avantajul uneia dintre cele mai mari prezenţe la nivel naţional, inclusiv în zona rurală. Tot mai mulţi clienţi apelează la sistemele self-service pentru a economisi timp şi pentru flexibilitate. De aceea, am demarat acest program de investiţii în infrastructură, care ne va permite să ne servim clienţii mai rapid şi să diversificăm serviciile disponibile la nivelul bancomatelor şi echipamentelor multifuncţionale de plăţi”, explică Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank.

El apreciază că următorul pas în direcţia digitalizării o reprezintă implementarea tehnologiei contactless şi la nivelul ATM-urilor şi al aparatelor multifuncţionale de plăţi şi speră ca până la finalul anului, aceasta să fie disponibilă la nivelul echipamentelor CEC Bank.

Programul de modernizare a infrastructurii de plăţi va începe cu oraşele mari şi cele reşedinţă de judeţ. Astfel, Constanţa, Sibiu, Călăraşi, Botoşani, Slatina, Alba Iulia şi Târgu Mureş vor beneficia de ATM-uri şi MFM-uri moderne până la finalul lunii iulie, Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi Iaşi - până la sfârşitul lui septembrie, programul urmând a fi extins la nivel naţional prin înlocuirea progresivă a flotei de echipamente cu modele de ultimă generaţie.

În prezent, CEC Bank oferă servicii bancare printr-o reţea de peste 1.200 terminale de tip ATM şi MFM.

Programul face parte din planul de afaceri al CEC Bank care vizează, pentru următorii ani, creşterea organică prin finanţarea economiei, precum şi investiţii în digitalizare, în condiţiile în care CEC Bank trebuie să recupereze decalajele tehnologice. În cazul infrastructurii de bancomate, marea majoritate au o vechime de peste 10 ani.

Planul de afaceri a stat la baza procesului de recapitalizare a CEC Bank cu 940 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut. Majorarea de capital a fost aprobată de Comisia Europeană în condiţii de piaţă, fără a fi considerată ajutor de stat.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO