Bănci și Asigurări

CEC Bank: Mirela Călugăreanu, şefa Fiscului, a fost aprobată de acţionari băncii să preia conducerea Consiliului de Administraţie

Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu

Autor: Cristina Bellu

07.09.2020, 00:00 315

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la CEC Bank, instituţie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul Finanţelor, a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute numirea Mirelei Călugăreanu, membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie (CA) al CEC Bank din 2017, în funcţia de preşedinte al boardului băncii. Ea îl înlocuieşte pe Valentin Mavrodin, al cărui mandat de preşedinte al boardului CEC Bank a fost revocat, acesta rămânând membru neexecutiv în cadrul CA.

Joi seara Mirela Călugăreanu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi preşedintele ANAF (Fiscul) a fost aprobată în guvern pentru preluarea poziţiei de preşedinte al boardului CEC Bank, a şaptea bancă de pe piaţă. Conducerea CEC Bank este asigurată de Consiliul de Administraţie, care are în componenţă şapte membri executivi şi neexecutivi numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor. Din rândul membrilor CA, cei executivi sunt şi membri ai Comitetului de Direcţie al băncii, prin care asigură conducerea operaţională a acesteia.

În prezent, CA al CEC Bank este format din Mirela Călugăreanu - preşedinte al boardului, membru neexecutiv, Valentin Mavrodin - membru neexecutiv, Ciprian Badea - membru neexecutiv, Mirela Şitoiu - membru neexecutiv, Mihai Gogancea Vătăşoiu - membru neexecutiv, Bogdan Neaşcu - membru executiv, director general şi preşedinte al Comitetului de Direcţie şi Mihaela Lucica Popa - membru executiv, membru al Comitetului de Direcţie.

Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul preşedinte al CA al CEC Bank, este membru al CA din 2017. Are peste 29 de ani de experienţă în finanţe publice, ocupând diferite poziţii în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi în cadrul ANAF. Mirela Călugăreanu este absolventă de ASE, expert contabil CECCAR şi deţine un doctorat în finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO