Bănci și Asigurări

CEC Bank intră în zona open-banking: clienţii pot verifica în aplicaţia de mobile banking conturile deschise la alte nouă bănci

CEC Bank intră în zona open-banking: clienţii pot...

Autor: Roxana Rosu

26.03.2021, 11:42 507

CEC Bank intră în domeniul open-banking, permiţând vizualizarea conturilor deschise la alte nouă bănci şi instituţii financiare în aplicaţia sa de Mobile Banking.

Băncile incluse pe platforma CEC Bank sunt  Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen, BRD, Unicredit, ING, Libra Bank, Alpha Bank, dar şi Revolut.

“Verificarea soldului conturilor este cea mai frecvent accesată funcţionalitate pe Mobile Banking, iar în medie, un utilizator activ îşi verifică soldul conturilor de 3 ori pe săptămână. Sperăm că prin deschiderea accesului către conturile de la alte bănci şi instituţii financiare, să oferim un plus de confort şi rapiditate clienţilor, care vor avea astfel acces la situaţia financiară completă agregată dintr-un singur loc: aplicaţia Mobile Banking a CEC Bank”, a declarat Mugur Podaru, director Operaţiuni la Distanţă în cadrul CEC Bank.

Conturile externe pot fi adăugate direct din aplicaţia Mobile Banking a CEC Bank, în trei paşi simpli: din meniul principal, se accesează opţiunea Conturi/Adaugă conturi de la alte bănci, se selectează banca dorită şi se confirmă accesul, folosind datele de autentificare stabilite în relaţia cu banca la care e domiciliat contul. În 2020, aplicaţia de mobile banking a CEC Bank a înregistrat o dublare a numărului de utilizatori şi o creştere de peste 110% a numărului de tranzacţii.

Ulterior, soldurile conturilor externe şi listele tranzacţiilor vor fi disponibile direct în aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank, fără a mai fi necesară accesarea şi autentificarea în alte aplicaţii. Serviciul este accesibil gratuit, fără comisioane suplimentare.

Aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank a înregistrat o dublare a numărului de utilizatori şi o creştere de peste 110% a numărului de tranzacţii în 2020.

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO