Bănci și Asigurări

CEC Bank dă un credit de 5 mil. lei pentru Bravcod, proprietarul brandului Peneş Curcanul

CEC Bank dă un credit de 5 mil. lei pentru Bravcod,...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2021, 00:00 134

Compania Bravcod, deţinută de Neculae Stinghe şi de Răzvan Şandru, care a preluat în urmă cu trei ani producătorul de carne de curcan Galli Gallo, prezent pe piaţă cu brandul Peneş Curcanul, a contractat un credit de 5 mil. lei de la CEC Bank pentru susţinerea businessului. Finanţarea dispune de o garanţie acordată de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19. „Bravcod a demonstrat că în România se pot dezvolta businessuri solide în industria alimentară“, spune Neculae Stinghe, director general şi administrator al STS Trading.

Grupul de firme Bravcod a dezvoltat de-a lungul anilor un business integrat care include cinci ferme de creştere, cu o capacitate de peste un milion de capete anual, un abator, şi o reţea de circa 100 de francize care distribuie produsele Peneş. În plus, compania furnizează materie primă şi pentru principalii producători de mezeluri din România precum Aldis, Cristim şi Caroli, în timp ce aproximativ 30% din producţia grupului este exportată către ţări din Uniunea Europeană.

Bravcod a cumpărat în 2018 producătorul de carne de curcan Galli Gallo, un business fondat de Cătălin Muntean, fost primar al oraşului Coldea din judeţul Braşov, la un preţ de achiziţie de 20 mil. euro, potrivit informaţiilor furnizate la aceea dată de Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) - administratorul judiciar al Galli Gallo. Galli Gallo a intrat în insolvenţă la propria cerere în 2013, iar planul de reorganizare aprobat prevedea, printre altele, transferul de business către o altă companie, respectiv societăţii viabile Bravcod, o companie parteneră a Galli Gallo, potrivit CITR. Afacerile Bravcod au atins anul trecut valoarea de 153 mil. lei, în scădere cu 14,7% faţă de 2019, potrivit datelor de la ministerul Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO